Vánoční akce v našem okolí

29.11.2011 08:12

Blíží se čas vánoc a připravili jsme pro Vás malý přehled zajímavých akcí, které jsou zajímavé. Ve čtvrtek 1. prosince 2011 začíná vernisáží vánoční výstava Hračky ze staré půdy ve zlínském zámku muzea Jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

V pátek 2. prosince nás čeká rozsvícování vánočního stromu ve Slavičíně na Horním náměstí Tradiční trhy s pestrým doprovodným programem budou probíhat po celý den již od rána. Na své si přijdou milovníci lahůdek, domácí zabijačky a voňavých teplých nápojů, na pódiu se ve zpěvu vystřídají děti a studenti ze Slavičína i děti z Dětského domova Bojkovice, pod vánočním stromem zazní lidová muzika v podání cimbálové muziky Slavičan. Hostem podvečera bude Walda Jarda Matuška, jehož vystoupení uvede vyvrcholení dne s promluvou starosty města Ing. Jaroslava Končického a s velkým ohňostrojem.

V sobotu 3. prosince doporučujeme navštívit vánoční jarmark na hradě Malenovice, kousek od Zlína. Vystavený betlém, vyhlídka z věže, historický šerm, ukázky řemesel, drobný prodej od 10.00 – 16.00 hodin.

Neděle 4. prosince patří už tradične Rozsvícení vánočního stromu v Divnicích.

Zpět